Opvolger commissaris van de Koning woensdagavond voorgedragen: ''het is een alleskunner''

LELYSTAD • Wo 5 juli 2023 | 11:47 • Woensdag 5 juli 2023 | 11:47

De nieuwe commissaris van de Koning van Flevoland is een alleskunner. "Ik ga er vanuit dat we die gevonden hebben", zegt Anja Keuter van de BBB. Ze is voorzitter van de vertrouwenscommissie die woensdagavond de nieuwe kandidaat gaat voordragen bij Provinciale Staten. Behalve dat het een alleskunner is, laat Keuter verder niets los over de beoogde commissaris die Leen Verbeek mogelijk gaat opvolgen.

De commissie, met leden uit zeven partijen en een adviseur, is het eens geworden over een kandidaat. Woensdagavond wordt in besloten kring verslag gedaan en daarna mogen de Statenleden stemmen over de voorgedragen kandidaat. Als de meerderheid positief is, wordt daarna openbaar gemaakt wie de nieuwe commissaris moet worden.

Ook Flevolanders is gevraagd wat zij belangrijk vinden ten aanzien van de nieuwe commissaris. 1500 inwoners vulden een enquête in. "Dat is best veel", zegt Keuter. Ze vond de mening van de Flevolanders zinvol: "Ja, dat is meegenomen in de profielschets. En dat konden we ook meenemen in de gesprekken."

'Grensverleggende mentaliteit'
Volgens die profielschets moet de nieuwe commissaris een 'grensverleggende mentaliteit hebben en niet vastzitten aan vastgeroeste keuzes uit het verleden'. "We vragen een alleskunner" zegt Keuter. "Dat hebben we ook wel gezegd bij de presentatie van de profielschets."

De huidige commissaris van de Koning, Leen Verbeek, stopt op 1 november van dit jaar. Hij sinds 1 november 2008 commissaris in Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel