Provincie loopt vier miljoen euro per jaar mis na verhuizing leasebedrijf

ALMERE • Vr 7 juli 2023 | 11:25 • Vrijdag 7 juli 2023 | 11:25

De provincie Flevoland loopt door de verhuizing van het bedrijf LeasePlan vier miljoen euro per jaar mis. Het bedrijf is verhuisd van Almere naar Hoofddorp. Daardoor staan de auto's van het leasebedrijf niet meer in Flevoland geregistreerd. Dit betekent dat het provinciale deel van de wegenbelasting van al deze auto's, de zogenoemde opcenten, niet meer ten goede komt aan de provincie Flevoland.

LeasePlan is eind mei overgenomen door ALD Automotive in Hoofddorp. Daar zit nu de hoofdvestiging van het bedrijf. De auto's van LeasePlan worden nu ingeschreven in Noord-Holland. Die provincie zal vanaf nu gaan profiteren van de provinciale opcenten van de wegenbelasting van de leaseauto's.

De lagere opbrengsten voor de provincie Flevoland worden voor een deel gecompenseerd door het provinciefonds. De provincie hield al rekening met de mogelijke verhuizing en heeft daarom geld apart gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel