Vier Flevolandse basisscholen zijn 'zeer zwak'

FLEVOLAND • Vr 7 juli 2023 | 20:50 • Vrijdag 7 juli 2023 | 20:50

Vier Flevolandse basisscholen zijn het afgelopen jaar door de Onderwijsinspectie beoordeeld als 'zeer zwak'. Dat betekent dat de kwaliteit van het onderwijs van de scholen volgens de onderwijsinspectie dusdanig slecht is dat er direct moet worden ingegrepen. Dat oordeel kan gegeven worden als de resultaten van de leerlingen tegenvallen of als de leeromgeving niet goed is.

Het gaat om Driestromenland en Het Mozaïek in Lelystad, en om De Duinvlinder en de Montessori Campus in Almere. De scholen moesten afgelopen jaar een plan maken om de kwaliteit te verbeteren. Na een jaar komt er nog een onderzoek. Als daaruit blijkt dat de situatie niet genoeg is verbeterd, kan subsidie worden ingehouden of kan het schoolbestuur gedwongen worden om te vertrekken.

Het afgelopen jaar is het aantal zeer zwakke bassisscholen in Nederland verdrievoudigd, meldt Trouw vrijdag. Waar in de zomer van 2022 nog 13 zeer zwakke scholen waren, zijn dat er nu 39. Dat komt volgens de krant omdat de Onderwijsinspectie afgelopen jaar meer is gaan controleren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel