Laatste festivaldag Wildeburg afgelast om verwacht noodweer

KRAGGENBURG • Zo 9 juli 2023 | 11:15 • Zondag 9 juli 2023 | 11:15

De organisatie van festival Wildeburg in Kraggenburg heeft zondagmiddag besloten de laatste festivaldag af te gelasten vanwege het verwachte noodweer. Vanaf 14:00 uur geldt namelijk code geel in Flevoland. Hiervoor is gekozen in overleg met hulpdiensten, meldt de organisatie.

Bezoekers van het festival kregen zondagochtend het advies hun tent en spullen stevig vast te zetten. Kampeerders wordt nu gevraagd te vertrekken. Bezoekers met een zondagkaart kunnen niet meer naar het terrein komen.

Het was geen makkelijk besluit vertelt de organisatie in een verklaring op de website. "Onze belangrijkste prioriteit is jullie veiligheid en met de huidige weersverwachting is die niet te garanderen." De organisatie komt nog met een update over de financiële afhandeling en roept op niet onder invloed achter het stuur te gaan. "Blijf in de auto wachten tot je nuchter bent."

Het festival Bospop in Limburg en Awakenings in Brabant bliezen de laatste dag ook af door het verwachte noodweer, in die provincies geldt code oranje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel