Buurt krijgt nieuwe kerstboom na 'overijverige actie' groenwerker

BIDDINGHUIZEN • Di 11 juli 2023 | 21:08 • Dinsdag 11 juli 2023 | 21:08

Gedupeerde bewoners van De Garve in Biddinghuizen krijgen een nieuwe kerstboom van de gemeente voor de deur. Dat meldt buurtbewoner Jan Uijl, nadat een groenwerker van de gemeente vorige week hun fijnspar had verminkt. Het ongeloof van de buurtbewoners was groot toen takken van de boom tot twee meter hoogte waren afgezaagd. "Een ramp", zei Jan Uijl: "Er staat nog een kroontje, en dat is het."

De boom die 15 jaar geleden door de bewoners zelf was geplant, doet ieder jaar dienst als kerstboom. Volgehangen met slingers en lichtjes geeft de boom licht in de donkere dagen rond kerst. Maar met de boom zoals die nu is, kan dat niet meer. Op verzoek van iemand uit de buurt is er in het hofje onderhoud gepleegd, maar dat onderhoud is iets te rigoureus geweest.

Zo zag de kerstboom er in de winter uit...

De bewoners van De Garve eisten dat de vernielde boom wordt weggehaald en dat er een nieuwe voor in de plaats komt. Aan die wens wordt voldaan. Volgens Uijl is een medewerker van de groenafdeling van de gemeente langsgeweest en die heeft toegezegd dat er in oktober een nieuwe boom zal worden geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel