Plan voor opknapbeurt oudste straten Emmeloord bijna klaar

EMMELOORD • Di 11 juli 2023 | 22:22 • Dinsdag 11 juli 2023 | 22:22

Hoe zien de twee straten met de oudste huizen van Emmeloord er in de toekomst uit? Op die vraag is dinsdagavond weer iets meer duidelijkheid gekomen. Woningcorporatie Mercatus heeft namelijk een aangepast plan voor de Rietstraat en Zeebiesstraat gepresenteerd. 

Mercatus wil het overgrote deel van de woningen slopen en gaan voor nieuwbouw. Daarbij wordt volgens de corporatie wel een ontwerpstijl aangehouden die recht doet aan de historie van de huizen.

Parkeren op eigen terrein
In het huidige plan is een aantal veranderingen doorgevoerd ten opzichte van eerdere ontwerpen. Dit nadat bewoners aan hebben gegeven bezorgd te zijn over de parkeersituatie. "Wat we nu voorstellen is dat iedereen op zijn eigen erf een eigen parkeerplaats krijgt", legt projectleider Sander Eising uit. "Zo is iedereen verzekerd van zijn eigen plekje." 

De plannen konden dinsdagavond rekenen op gemengde reacties van bewoners. "Ik ben niet tegen, mooi plan", zo zegt één van de aanwezigen. "Het komt wel goed, denk ik." Kritische reacties zijn er ook genoeg. "Omdat het totaal anders wordt dan nu het geval is. Je hebt veel minder ruimte in je tuin straks."

Bewoners bekijken de plannen

Sloop ligt gevoelig
De opknapbeurt van de Rietstraat en Zeebiesstraat is een beladen onderwerp. Verschillende bewoners pleiten er nog steeds voor om de woningen te renoveren, in plaats van te gaan voor volledige nieuwbouw. Mercatus zet in op het laatste.

Het is de bedoeling dat het definitieve plan in oktober aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Die moet er dan een klap op geven. "En we weten dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken. Je hebt met verschillende meningen en verschillende belangen te maken", geeft Sander Eising van Mercatus aan. "Maar je probeert een goed plan neer te leggen en ik denk dat we dat nu hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel