Zeewolde snapt niet of gemeente nog voorkeurslocatie voor kazerne is

ZEEWOLDE • Wo 12 juli 2023 | 14:28 • Woensdag 12 juli 2023 | 14:28

Zeewolde moet niet langer als voorkeurslocatie worden gezien voor een grote nieuwe militaire kazerne. Alleen dan kan Defensie een goede, nieuwe afweging maken voor de meest geschikte plek voor zo'n kazerne. Dat schrijft de gemeente in een brief aan staatssecretaris Christophe van der Maat die dinsdag is verstuurd.

Het leger wil op een centrale plek in het land een grote kazerne bouwen en had zijn oog laten vallen op een landbouwgebied bij de Nijkerkerbrug. Dit plan is inmiddels onderdeel van het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie. Dat brengt de ruimte in beeld die de krijgsmacht nodig heeft.

Nieuwe zoektocht naar ideale locatie
Vanwege dit Nationaal Programma wordt er volgens de staatssecretaris opnieuw gekeken naar nut en noodzaak van de nieuw te bouwen kazerne en op welke plek dat kan. De zoektocht naar potentiële locaties wordt opnieuw uitgevoerd, schreef de staatssecretaris vorige week in een brief aan de Tweede Kamer. Het bestaande onderzoek naar de meest geschikte plek, waaruit Zeewolde naar voren kwam, wordt terzijde geschoven.

Zeewolde wil weten wat dit betekent voor het voorkeursgebied bij de Nijkerkerbrug. Uit de brief aan de Kamer wordt dit volgens de gemeente niet helemaal duidelijk. Bewoners van het gebied zitten al een tijd in onzekerheid over de gevolgen voor hen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel