A6 bij Almere krijgt verjongingsmiddel en gaat vier keer dicht

ALMERE • Do 13 juli 2023 | 14:01 • Donderdag 13 juli 2023 | 14:01

De A6 bij Almere is de komende twee weken vier nachten afgesloten bij verschillende af- en opritten. Rijkswaterstaat gaat namelijk tot en met 28 juli 'verjongingsmiddel' aanbrengen op het asfalt tussen Almere-Poort en Almere-Oostvaarders. Hierdoor moeten weggebruikers rekening houden met omleidingen en een extra reistijd van zo'n 15 minuten. De afsluitingen vinden plaats tussen 21:00 uur en 06:00 uur 's ochtends.

De werkzaamheden zijn onderdeel van levensverlengend onderhoud. Dit houdt in dat er een zogenoemd verjongingsmiddel op het asfalt wordt aangebracht. Hierdoor blijft de toplaag flexibel, waardoor het minder afbrokkelt en langer mee kan.

Richting Amsterdam en Almere
De parallelbaan tussen Stad en Stedenwijk is de nacht van 16 op 17 juli en de nacht van 24 op 25 juli dicht. Daardoor zijn af- en opritten Stad, Haven en Stedenwijk afgesloten. Verkeer vanuit Almere richting Amsterdam wordt omgeleid via de Tussenring (N703) en de Hogering (N702).

Verkeer vanuit Lelystad naar Almere-Stad, Haven en Stedenwijk wordt omgeleid via hoofdrijbaan van de A6 richting Amsterdam. Bij de afrit Muiderberg moeten bestuurders dan keren en weer de A6 richting Lelystad oprijden. Verkeer vanuit Lelystad met bestemming Amsterdam kan gewoon op de normale manier gebruik maken van de snelweg.

Richting Lelystad en Almere
In de nachten van 13 op 14 juli en 21 op 22 juli is de andere kant aan de beurt. Dan wordt de parallelbaan tussen Stedenwijk en Stad afgesloten. Hierdoor zijn de af- en opritten Stedenwijk, Haven en Stad dicht. Verkeer vanuit Almere richting Lelystad en verkeer richting Stedenwijk wordt omgeleid via de Hogering (N702) en de Tussenring (N703). Verkeer met bestemming Haven wordt omgeleid via Poort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel