Boom verpletterde bestelbus Gert-Jan, maar "het was niet zijn dag om te sterven"

LELYSTAD • Ma 17 juli 2023 | 6:37 • Maandag 17 juli 2023 | 6:37

Zelf denkt hij dat hij een dozijn engeltjes op zijn schouder heeft gehad. Anderen spreken van extreem veel geluk. Lelystedeling Gert-Jan van Otterlo kan de storm Poly van bijna 2 weken geleden navertellen, maar veel had het niet gescheeld. Hij is zich doodgeschrokken en wil Flevolanders waarschuwen: "Ga niet de weg op als het stormt. Ook niet als je denkt dat de storm over zijn hoogtepunt heen is".

Van Otterlo reed tijdens de storm op de Oostranddreef in Lelystad. Door de harde wind viel er een grote boom op zijn bestelbus, precies ter hoogte van de passagiersstoel. De voorkant van de wagen werd volledig geplet, het voorraam brak en de bestuurder raakte met zijn benen bekneld onder het dashboard en de boom.

Paniek
Toen Van Otterlo in de gaten kreeg dat hij niet weg kon, raakte hij in paniek. Zijn vriendin is zwanger en hij was bang dat hij zijn kind nooit zou zien. Ondanks de penibele situatie wist hij toch verstandig te handelen. Hij vond het pompje van de passagiersstoel en kon daarmee de zitting laten zakken. Hierdoor kwamen zijn benen vrij, waarna hij zich via een klein raampje uit de auto kon wringen.

Omwonende Bolivar M'vulu was getuige van het ongeluk en schoot meteen te hulp. Net als Van Otterlo zelf is hij nog steeds onder de indruk van het voorval. "Het scheelde zó verschrikkelijk weinig", aldus M'vulu. "Maar het was niet zijn dag om te sterven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel