Overkapping busstation 't Oor stuk later klaar

ALMERE • Di 18 juli 2023 | 12:36 • Dinsdag 18 juli 2023 | 12:36

Het bouwen van een overkapping bij busstation 't Oor in Almere duurt langer dan in eerste instantie was voorzien. De oplevering stond gepland voor afgelopen weekend, of in ieder geval voor de bouwvakvakantie, maar is nu opgeschoven naar oktober. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

't Oor zou op 15 juli weer open gaan, zo was de bedoeling. Maar er is zo op het eerste oog nog weinig activiteit te bespeuren geweest de afgelopen tijd. Dat wordt vanaf woensdag anders, zegt de gemeente. Dan wordt gestart met het bouwen hoofdspanten van de staalconstructie.

De vertraging in het plaatsen van de overkapping komt omdat de zandlaag onder het bestaande straatwerk anders bleek te zijn dan wat er op de tekeningen van Rijkswaterstaat te zien was. Daarom moest er een nieuwe berekening gemaakt worden voor de funderingsvoeten. Dat is de stalen constructie waarop de overkapping wordt bevestigd.

Uiterlijk half oktober
De gemeente geeft aan dat half oktober de uiterlijke datum is om het project op te leveren, omdat busvervoerder AllGo dan weer volgens de oude dienstregeling gaat rijden.

De overkapping wordt gemaakt zodat reizigers droog en uit de wind op de bus kunnen wachten. Aan de noordzijde van het busstation zijn vier tijdelijke haltes ingericht vanwege de werkzaamheden. De haltes staan verder van elkaar af dan normaal het geval is, waardoor overstaptijd soms krapper is.

De gemeente zegt dat er in de vakantie wordt doorgewerkt om een deel van de vertraging in te halen. De werkzaamheden aan 't Oor zijn half april gestart.

Dit verhaal is gemaakt door Nanko Boelman. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel