Coronavaccinatiebus omgetoverd tot informatiebus voor ouderen

FLEVOLAND • Di 18 juli 2023 | 18:45 • Dinsdag 18 juli 2023 | 18:45

Ouder worden gaat vanzelf, gezond ouder worden niet. Daarom heeft de GGD een oude vaccinatiebus getransformeerd tot een informatiebus. Er is van alles te vinden over bewegen, gezond eten maar ook over wat er allemaal te doen is voor ouderen. Dinsdag was de bus in Emmeloord en hij gaat de hele polder door.

Het initiatief kwam van Froukje Zeijl van de GGD: "Deze bussen worden nu niet meer ingezet dus daarom stelde ik voor om hem voor Positief Ouder worden in te zetten. Het idee is dat we echt naar de inwoners toe gaan om informatie te delen over gezond ouder worden."

De GGD werkt voor dit initiatief samen met Carrefour, de bibliotheek, Zorggroep Oude en Nieuwe Land en de brandweer. "Met het ouder worden is ook een brandveilig leven heel belangrijk. Zeker omdat mensen steeds langer zelfstandig thuis wonen. Zij kunnen dan allerlei informatie geven over wat dan belangrijk is."

Volgens Zeijl is dit extra belangrijk omdat mensen steeds ouder worden. Bezoekers reageren enthousiast: "Ik heb soms wat moeite met woorden onthouden. Hier zeiden ze dat ik een app moet proberen, waarmee ik woorden kan oefenen. Ik ga thuis wel even kijken of dat wat is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel