Weg bezaaid met vis en kleingeld na opmerkelijk ongeluk

NOORDOOSTPOLDER • Wo 19 juli 2023 | 11:21 • Woensdag 19 juli 2023 | 11:21

Een opmerkelijke aanrijding dinsdagavond op de Espelerweg (N714) tussen Emmeloord en Espel. Een auto met daarachter een viskar reed over de weg toen plotseling het luik van de viskar openging.

Een man in een tegemoetkomend busje zag het luik te laat en botste er frontaal tegenaan. Het dak en de zijkant van het busje werd compleet opengereten. Het busje kwam half in een greppel tot stilstand en de viskar eindigde zo'n 200 meter verderop.

Weg bezaaid met vis
Door de klap slingerden haring, kleingeld en blikjes drinken uit de viskar in de rondte. Ook stukken van het luik vlogen door de lucht. De brokstukken lagen over een lengte van zo'n 100 meter op de weg. Minimaal twee achteropkomende auto's liepen schade of een lekke band op, doordat ze over de brokstukken heen reden.

Na de botsing schoten getuigen en aanwonenden direct te hulp. De bestuurder van het busje had slechts lichte verwondingen. Een ambulance kwam voor de man ter plaatse, waarna hij ter controle naar het ziekenhuis is gebracht. Verder raakte er niemand bij het ongeluk gewond.

Onderzoek
De bestuurder van het busje is werkzaam bij Defensie, aldus de politie. Daarom kwam de Koninklijke Marechaussee ter plaatse om onderzoek te doen. Die heeft de situatie vastgelegd, waarna het opruimwerk kon beginnen. De brandweer heeft de bergers daarbij geholpen. 

Ook kwam er een wegdekreiniger ter plaatse om alle vis en andere troep van het asfalt te halen. De Espelerweg was urenlang in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het is nog onbekend waardoor het luik van de viskar spontaan openging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel