Recordaantal kinderen trapt zomervakantie af met voetbalkamp

EMMELOORD • Ma 24 juli 2023 | 11:52 • Maandag 24 juli 2023 | 11:52

Een recordaantal kinderen uit Noordoostpolder en omgeving doet deze week mee met een voetbalkamp op het terrein van SC Emmeloord. 275 kleine voetballertjes, verdeeld over 11 groepen, kunnen tot en met vrijdag de elke dag voetballen. Binnen vijf dagen was het kamp uitverkocht en volgens coördinator Wouter van der Velden komen er niet alleen kinderen uit Emmeloord. "Ook uit Espel en Creil. En zelfs uit Raalte komen elk jaar een paar kinderen."

Het kamp wordt georganiseerd samen met Stichting Kick-Off Voetbaldagen. Volgens de coördinator is het al jaren een begrip in Emmeloord. "En het wordt steeds populairder, want 275 deelnemers is een record." Daar heeft Van der Velden wel een verklaring voor. "Ik denk dat gewoon heel leuk is voor de kids om zo de vakantie af te trappen."

Een echt 'kamp' kun je het niet noemen, want de kinderen blijven niet overnachten. Wel zijn ze elke dag welkom van 9:00 tot 16:00 uur. In die tijd is de voetbalclub dus verantwoordelijk voor bijna 300 kinderen. "Dat is een verantwoordelijk die we op ons nemen, maar als we dat goed voorbereiden moet dat geen probleem zijn. Het makkelijke eraan is dat de kinderen plezier hebben, want ze houden veel van voetbal", zegt Van der Velden. "En ik denk dat de ouders het ook niet erg vinden dat de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel