Wietplantage ontdekt na brand in bedrijfspand

ZEEWOLDE • Ma 24 juli 2023 | 11:42 • Maandag 24 juli 2023 | 11:42

De politie heeft maandagochtend een wietplantage ontdekt in een bedrijfspand, nadat er brand was ontstaan. Het dak van het pand aan het Grootzeil in Zeewolde heeft maandagochtend vlam gevat. De brandweer heeft uit voorzorg meerdere auto's ingezet, waaronder een hoogwerker uit Harderwijk. Het getroffen bedrijfspand ligt op een steenworp afstand van de brandweerkazerne in Zeewolde.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, kwam er rook onder de zonnepanelen vandaan die op het dak van het pand liggen. Even later sloegen de vlammen uit het dak. Die konden snel worden geblust. Om te kijken waar de vuurhaard zit, zijn meerdere ruimtes open gebroken. In het pand zitten meerdere bedrijven, waaronder een verpakkingsbedrijf en een meubelbedrijf. Medewerkers daarvan hebben volgens getuigen het gebouw ontruimd en spullen veiliggesteld.

Hennepkwekerij
Nadat de brandweer de vlammen onder controle kreeg, ontdekte de politie een hennepkwekerij. Volgens de politie is de brand ook in die ruimte ontstaan. Hoeveel hennep er stond, is niet duidelijk, omdat het gebouw nog niet veilig is om te betreden. Er is nog niemand aangehouden, maar de huurder en de verhuurder van het pand worden later wel verhoord. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn.

De aangetroffen wietplanten worden in beslag genomen en vernietigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel