Terug naar het stenen tijdperk, 40 mensen leven week in verleden

LELYSTAD • Di 25 juli 2023 | 20:00 • Dinsdag 25 juli 2023 | 20:00

Leven alsof je in de prehistorie bent. In het Swifterkamp in Natuurpark Lelystad wordt dat deze week gedaan. Uit onder meer België, Duitsland, Engeland en Denemarken komen deelnemers voor de European Stoneage Gathering. Dat is een bijeenkomst geheel in het teken van de steentijd.

In het Natuurpark wordt geleefd zoals dat 8000 jaar geleden ook ging. De deelnemers geven elkaar les in de disciplines die ze het beste kennen. Zo wordt uitleg gegeven over het villen van dieren, touw maken van brandnetelvezels, vuur maken met een vuursteen en leerlooien. Op deze manier moet expertise van de deelnemers over de prehistorische tijd uitgewisseld worden.

"Wanneer je in dit park bent, is er niks in je blikveld wat je nog doet denken aan de 21e eeuw", vertelt organisator Frank Wiersema. "De huizen zijn allemaal steentijd. Het water hier is prachtig, daar zwemen bevers rond. Je wordt omgeven door een bos. Je kan je helemaal wanen in de middensteentijd, 8000 jaar geleden."

Deze internationale bijeenkomst begon enkele jaren geleden in Duitsland en is vervolgens op verschillende plekken in Europa gehouden. De European Stoneage Gathering strijkt nu voor het eerst neer in Lelystad. De deelnemers verblijven in het kamp tot en met zondag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel