Porteum begint speciale klas om uitvallen van leerlingen te voorkomen

LELYSTAD • Wo 26 juli 2023 | 21:50 • Woensdag 26 juli 2023 | 21:50

Scholencampus Porteum in Lelystad begint na de zomervakantie met een speciale klas voor leerlingen die tijdelijk niet in het reguliere onderwijs verder kunnen leren. De klas moet voorkomen dat leerlingen helemaal uitvallen. De eerste groepen starten op 4 september.

Interim-bestuurder Bas Nix van Porteum sprak eerder deze maand met de Lelystadse gemeenteraad over de speciale klas. "Nu zien we leerlingen afglijden en uitvallen en dat is niet nodig". Daarom wil hij een combinatie van zorg en onderwijs aanbieden voor jongeren die het door meerdere problemen in hun leven moeilijk hebben. In de twee groepen kunnen maximaal dertien jongeren per groep terecht.

De zogenoemde 'reboundvoorziening' heeft het doel om de jongeren binnen enkele maanden weer terug te krijgen richting het reguliere onderwijs. Nix ziet nu dat leerlingen die hulp nodig hebben helemaal uitvallen. Dat komt doordat een leerling met een hulpvraag eerst een indicatie van de instantie Jeugd Lelystad moet krijgen. "En dat duurt gemiddeld zes tot zeven weken."

Porteum zoekt nog wel naar een docent die de groepen les kan geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel