Ens krijgt kleinschalig wooncomplex voor ouderen

ENS • Do 27 juli 2023 | 21:12 • Donderdag 27 juli 2023 | 21:12

Ens krijgt een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen. Het gebouw moet komen op het voormalige derde voetbalveld van SV Ens. Behalve appartementen is in het gebouw straks ook ruimte voor een gezondheidscentrum en een huisartsenpraktijk. Start bouw is eind volgend jaar.

Op dit moment zijn veel ouderen in het dorp aangewezen op woonvormen buiten het dorp, als ze niet meer thuis kunnen wonen. De wens om toch in eigen omgeving te kunnen wonen is erg groot in Ens. De vereniging Dorpsbelangen zet zich al jaren in om dat voor elkaar te krijgen. Met de ondertekening van een contract tussen de gemeente Noordoostpolder en Ouderenhuisvesting Ens B.V. is de realisatie een stap dichterbij gekomen.

De woonzorgvoorziening bestaat op de begane grond uit 16 studio’s waar beschermd wonen mogelijk is. Op de eerste verdieping krijgen de huisartsenpraktijk, Zorggroep Oude en Nieuwe Land, een fysiotherapeut en een sportschool een plek. Op de tweede verdieping komen tien appartementen waar mensen zelfstandig kunnen wonen.

Wethouder Toon van Steen is blij met de ontwikkelingen: "Als zelfstandig thuis wonen niet meer gaat, biedt een woonzorgvoorziening binnen het eigen dorp uitkomst. Dit gaat eenzaamheid tegen en maakt het voor naasten gemakkelijker om mantelzorgtaken uit te oefenen. Het is voor de mensen fijn om in hun vertrouwde omgeving te blijven. De huisartsenpraktijk en het gezondheidscentrum dragen bij aan de leefbaarheid in een vergrijzende samenleving."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel