Vrijwilligers nemen stuur van nieuwe buurtbussen over

DRONTEN • Zo 30 juli 2023 | 16:43 • Zondag 30 juli 2023 | 16:43

In december gaan er twee nieuwe buurtbussen rijden in Dronten. Alle diensten worden door vrijwilligers gereden, onder de noemer RRReis. De komende tijd worden de vrijwilligers getraind en doen ze proefrondes om de routes te timen. Uiteindelijk worden dan aan het eind van het jaar de nu nog bestaande stadslijnen helemaal vervangen.

De 69-jarige Willem Brouwer is een van die vrijwilligers. De oud-buschauffeur gaat nu alles coördineren en de nieuwe buschauffeurs opleiden. "Ik heb het meer dan veertig jaar gedaan. Toen ik met pensioen ging dacht ik: nou heb ik het wel gehad. Recent is mijn vrouw overleden. Toen moest ik weer wat gaan doen. Daarom ben ik hiermee bezig," zegt Brouwer.

De stadslijnen 21 en 22 verdwijnen vanaf december. Dan worden het de buurtlijnen 521 en 522. "En de route wordt wat uitgebreider. Hij gaat naar West en naar het oosten van Dronten. Mensen worden dus wel goed bediend straks," legt Brouwer uit. Door die uitgebreidere route worden nu alle winkelcentra in Dronten bereikbaar per bus.

De nieuwe buurtbussen zijn wel een slagje kleiner dan de gewone bussen, maar volgens Willem Brouwer moet dat geen probleem zijn. "Er was minder animo voor de 21 en 22, vooral in de daluren. Nu gaan ze dus de buurtbussen inzetten, maar die wordt wel uitgebreider qua route. Toen ik buschauffeur was kreeg ik regelmatig de vraag, wanneer komt er een bus in West? Die mensen gaan we nu blij maken."

Vrijwilligers nodig
De buurtbus heeft nu al 62 vrijwilligers. Er zijn er minimaal zeventig nodig. Volgens vrijwilliger Brouwer ben je er niet veel tijd aan kwijt. "Het is voor drie uurtjes in de week." Zelf wil hij nog wel een paar jaar achter het stuur zitten. "Maar in ieder geval niet tot mijn tachtigste."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel