Opvolger Zeebodemloop afgelast vanwege kosten veiligheidsmaatregelen

LELYSTAD • Ma 31 juli 2023 | 17:13 • Maandag 31 juli 2023 | 17:13

De eerste editie van de City Run Lelystad, die de voormalige Zeebodemloop, moest gaan opvolgen, is geannuleerd. Volgens AV Spirit is het plan gestrand vanwege de kosten van de veiligheidsmaatregelen om over de dreven te kunnen lopen.

De gemeente Lelystad maakte zich zorgen over de bereikbaarheid van het ziekenhuis in Lelystad, waardoor de organisatie de routes van de wedstrijd moest verleggen. Door de wijzigingen werden de kosten van de verkeersmaatregelen veel hoger. Volgens de organisatie zouden die 58.000 euro gaan bedragen. "Vanwege het grote financiële risico hebben wij gezamenlijk besloten om de CityRun Lelystad niet door te laten gaan."

AV Spirit had al kosten gemaakt voor de City Run Lelystad en wordt nu geconfronteerd met een strop van 13.000 euro. De vereniging heeft de gemeente gevraagd om een bijdrage. AV Spirit is hoopvol over een vervolg en wil een nieuw loopevenement opzetten dat financieel haalbaar is om Lelystad als hardloopstad op de kaart te kunnen zetten.

De wedstrijd zou dus eigenlijk in de plaats komen van de Zeebodemloop. Die hield in 2018 op te bestaan omdat er een tekort was aan vrijwilligers, sponsoren en subsidie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel