Inloophuis Biddinghuizen bang voor voortbestaan door 'conflict' met gemeente

BIDDINGHUIZEN • Wo 2 augustus 2023 | 19:02 • Woensdag 2 augustus 2023 | 19:02

Inloophuis De Kans in Biddinghuizen voelt zich in de steek gelaten door de gemeente Dronten. In november moet het inloophuis verhuizen, omdat het huidige onderkomen wordt gesloopt. De voormalige kringloopwinkel is de beoogde nieuwe locatie, maar daar moet nog van alles gebeuren. De gemeente zou volgens De Kans hebben toegezegd daarbij te helpen, maar lijkt daar nu op terug te komen.

Rob van den Bos van De Kans is verbijsterd door de gang van zaken "Eerst kon alles en ineens niets meer. Dingen die ze heeft toegezegd zwart op wit trekt ze terug en dat begrijpen wij niet." Hij is bang dat de verhuizing in gevaar komt, want het pand is nu nog niet geschikt. Zo moet de keuken verbouwd worden en het toilet worden verplaatst. Het is de bedoeling dat er in het inloophuis meerdere malen per week gekookt gaat worden voor 20 tot 25 man. “De keuken, het is leuk voor een bedrijf om koffie te zetten of je borden af te wassen, maar het is niet geschikt om voor 50 tot 70 maaltijden per week te zorgen. Dat kan en mag gewoon niet,” zegt Van den Bos.

Daarnaast kreeg De Kans volgens hem te horen dat het gebouw gedeeld moet worden met de jeugd. Ook voor activiteiten voor jongeren in Biddinghuizen wordt namelijk een nieuwe locatie gezocht. Volgens De Kans is delen van het pand onmogelijk, omdat het nu eigenlijk al iets te klein is voor de activiteiten van het inloophuis. De stichting heeft daarop een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad.

Inmiddels heeft de kwestie de aandacht getrokken van vier raadsfracties. VVD, PvdA, ChristenUnie en Leefbaar Dronten hebben vragen gesteld en willen weten welke afspraken er zijn gemaakt met De Kans wie bestuurlijk verantwoordelijk is. De gemeente wil verder niet ingaan op de kwestie totdat die vragen zijn beantwoordt. Van den Bos is nog steeds hoopvol dat het voor 1 november goed gaat komen. “Wat ons betreft wel. We hebben nog steeds contact met de aannemer. Die kunnen bij wijze van spreken morgen beginnen.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel