Woning Poort tijdelijk gesloten na explosie, bewoner krijgt gebiedsverbod

ALMERE • Vr 4 augustus 2023 | 12:22 • Vrijdag 4 augustus 2023 | 12:22

De locoburgemeester van Almere heeft een woning aan de Noorwegenkade in Almere Poort voor zes weken laten sluiten, nadat daar eerder deze week een explosie was. De sluiting is volgens de locoburgemeester noodzakelijk om de openbare orde te herstellen. Ook heeft een bewoner een tijdelijk gebiedsverbod van acht weken gekregen.

Een woning wordt niet standaard gesloten nadat er een incident is geweest. Waarom dat hier wel gebeurt, wil de gemeente niet zeggen in verband met privacy. Ook wil de gemeente niet kwijt of de persoon die een gebiedsverbod heeft gekregen, bewoner van het huis is.

"Uit de cijfers van de politie blijkt dat er in het hele land meer incidenten met explosies plaatsvinden", aldus de gemeente. "In Almere zien wij helaas ook vaker incidenten met explosies dan voorheen. Wij vinden dit een zorgwekkende ontwikkeling en volgen de duiding ervan door professionals nauwlettend. Deze incidenten hebben veel impact op de omwonenden en hun gevoel van veiligheid in de woonomgeving."

Vaker explosies
Volgens de locoburgemeester is dat ook het geval bij de explosie in Almere Poort. Vier woningen aan de Noorwegenkade raakten beschadigd en werden ontruimd. Er raakte niemand gewond. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Zo is niet bekend of de explosie is veroorzaakt door een projectiel. Dat moet onderzoek uitwijzen.

Of de explosie aan de Noorwegenkade verband houdt met eerdere explosies in Almere wordt onderzocht. De laatste was in juli, aan de Horusstraat in Poort. Ook in maart was er explosie in het stadsdeel, toen aan de Fortunastraat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel