Politieachtervolging eindigt met crash tegen boom op Veluwedreef

ALMERE • Do 10 augustus 2023 | 13:06 • Donderdag 10 augustus 2023 | 13:06

Een achtervolging die begon in Amsterdam is vanochtend geëindigd met een ongeluk in Almere. Op de Veluwedreef botste de auto uiteindelijk tegen een boom en kon de politie de bestuurder aanhouden. Ook een politiewagen raakte bij de achtervolging beschadigd en moest worden weggetakeld door een bergingsauto.

Volgens een woordvoerder van de politie was het kenteken van de personenauto in Amsterdam al herkend door middel van een automatische kentekenplaatherkenning. De politie had in dat systeem toestemming gekregen om de eigenaar van de auto aan te houden. Daarom werd de achtervolging ingezet.

Volgens de woordvoerder werd meerdere keren geprobeerd de auto te laten stoppen. Zo reed de auto met hoge snelheid over het Stadhuisplein in Almere Stad.

"Ik sta nog te janken van binnen"

— Marktkoopman

Een werknemer van Benny’s Chicken zag vanuit haar marktkraam de achtervolging op het plein en is nog steeds van de schrik aan het bekomen. “Ik sta nog te janken van binnen. Ik denk dat het een crimineel was, want hij reed met wel 120 kilometer per uur over het plein hier.” Ook andere ondernemers op het Stadhuisplein zagen het gebeuren. “Wij hadden gelukkig niemand op het terras zitten”, zegt een medewerker van Snack Bistro.

De achtervolging eindigde met een crash op de Veluwedreef rond 11:45 uur. De personenauto botste op een boom bij het kruispunt met de Hagevoortdreef. Volgens getuigen waren er veel politiewagens aanwezig bij de plaats van het ongeluk. Ook is één van de rijstroken afgezet.

De aanleiding voor de achtervolging is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of de bestuurder de eigenaar van de auto was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel