Multicultureel Lumiereparkfestival voor de 17e keer gehouden

ALMERE • Zo 13 augustus 2023 | 17:30 • Zondag 13 augustus 2023 | 17:30

Het Lumièreparkfestival werd zondag voor de 17e keer gehouden in Almere. Het multiculturele festival heeft als doel om mensen met verschillende culturele achtergronden met elkaar te verbinden.

"Ik ben er heel trots op", vertelt Glen Leeuwin van de stichting multiculturele organisatie Almere. "Ik ben een man van verbinding en die verbinding moet groeien in Almere. We zijn een multiculturele stad en een jonge stad dus wat wil je nog meer."

Het multiculturele evenement is inmiddels een traditie in Almere. In 2014 werd bekend dat het festival er na tien jaar mee stopte, omdat het te moeilijk werd om sponsoren te vinden. Na een afwezigheid van vijf jaar was het festival in 2019 terug van weggeweest. Ook dit jaar is het festivalterrein aan het Weerwater weer gevuld met een podium en markt- en eetkraampjes. Ook werden er verschillende workshops gegeven voor jong en oud.

Het festival, dat van tien uur 's morgens tot tien uur 's avonds duurt, moet tussen de 2000 en 3000 bezoekers trekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel