Appartement beschoten aan Griend; kinderen zagen het gebeuren

LELYSTAD • Ma 14 augustus 2023 | 16:54 • Maandag 14 augustus 2023 | 16:54

Een appartement aan de straat Griend 32 in Lelystad is maandagmiddag beschoten. Daarbij is volgens de politie niemand gewond geraakt. Op het moment van de schietpartij waren er meerdere kinderen buiten op de parkeerplaats aan het spelen. Zij hebben het allemaal zien gebeuren. Een meisje van negen jaar vertelt dat ze is gehoord door de politie. Haar verhaal lijkt op dat wat andere buurtbewoners vertellen over wat ze hebben gezien.

Er zou rond 14:15 uur geschoten zijn vanaf de galerij op de bovenste verdieping van het appartementencomplex. In een raam van een slaapkamer zitten twee kogelgaten. Op de galerij en op de parkeerplaats voor het appartementencomplex zijn direct na de schoten vier mannen gezien. Ze renden weg. Ook zouden twee auto's hard zijn weggereden.

Voorafgaand aan de schoten werd er geschreeuwd. Dat trok de aandacht van een aantal buurtbewoners die voor het raam gingen staan om te zien wat er aan de hand was. "Ik hoorde twee keer een doffe dreun", zegt een bewoonster. Omdat ze 's nachts werkt, lag ze nog op bed en was nog niet helemaal wakker. "Toen ik naar buiten keek en die rennende mannen zag, belde ik de politie". Ze kreeg te horen dat er al agenten onderweg waren. 

Politie doet inval bij de buren
Een paar uur na het schietincident deed een speciaal arrestatieteam een inval in het appartement bij de buren. De voordeur werd open gebeukt en vanaf het dak en de achterzijde werd het appartementencomplex in de gaten gehouden. Een politiewoordvoerder meldt dat een arrestatieteam doorgaans wordt ingezet bij vermoedens dat iemand een vuurwapen heeft. Wat de afweging in dit geval was om een inval te doen en waar de agenten naar zochten is echter nog niet bekend. Er is niemand gearresteerd, waarschijnlijk was er niemand thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel