Drie kittens uit rijdende auto gegooid, maar één poesje overleeft

DRONTEN • Wo 16 augustus 2023 | 21:39 • Woensdag 16 augustus 2023 | 21:39

Drie kittens zijn dinsdagmiddag uit een rijdende auto gegooid op de Hanzeweg, tussen Kampen en Dronten. Dat meldt Agnes de Jong van Kattenopvang Swifterbant. Twee jonge poesjes zijn overreden, maar één kitten heeft het overleefd.

Het jonge poesje werd gered door een automobilist die het beestje zag lopen langs de kant van de N307. Hij bracht het dier naar de kattenopvang. "Hij heeft de kitten in het zijvakje van zijn autodeur gestopt en heeft het naar ons gebracht. Andere auto's probeerden de katjes nog te vermijden, maar die zijn helaas overreden", vertelt Agnes de Jong van de opvang.

"Had hij ze maar bij mij gebracht"

— Agnes de Jong, Kattenopvang Swifterbant

De kitten die het heeft overleefd maakt het nu goed zegt De Jong. "Gister was het echt een drama. De kat was helemaal over de zeik en heel bang. Nu eet hij goed, hij drinkt goed. Dit maatje heeft gewoon geluk gehad."

De Jong hoopte nog een anoniem berichtje te ontvangen van de persoon in kwestie nadat zij het verhaal op Facebook plaatste: "Had hij ze maar bij mij gebracht. Wij nemen alle katten aan, ook als mensen er afstand van willen doen." Volgens haar worden katten vaker gedumpt, maar niet op deze manier.

Kitten heeft nu veel liefde nodig
Volgens De Jong is veel tijd nodig om het vertrouwen bij de kitten terug te krijgen. "En dat ligt aan hoeveelheid liefde die hij krijgt en dat is bij ons lekker veel." Het beestje wordt de komende tijd goed verzorgd en krijgt nog een naam: "Wij gaan hem helemaal gezond maken en socialiseren. Als hij groot genoeg is, wordt hij netjes geënt. En wij gaan kijken of wij een huisje kunnen vinden en dan kan hij zijn tweede kans krijgen."

Volgens RTL Nieuws worden er deze zomer extreem vaak kittens gedumpt. Zo werd in Den Haag afgelopen weekend nog een doos met een moederpoes en zes kittens op straat gevonden. "Wij bestaan dik 50 jaar, maar hebben nog nooit zo vol gezeten. Dit jaar is het echt heel erg", zegt woordvoerder Linette Eveleens van de dierenambulance in Den Haag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel