Gewassen zijn er niet klaar voor; Lelystadse Oogstdag afgelast

LELYSTAD • Ma 21 augustus 2023 | 16:03 • Maandag 21 augustus 2023 | 16:03

De Lelystadse Oogstdag van dit jaar is afgelast. Zaterdag zou de vijfde editie van het feest plaatsvinden, maar volgens de organisatie gooien tegenvallende groeiomstandigheden roet in het eten.

"Het is ontzettend jammer, maar door de weersomstandigheden gedurende het groeiseizoen is het grootste deel van de gewassen nog niet oogstklaar en een enkel gewas zelfs mislukt", licht Emma Doeksen van de Lelystadse Boer toe.

Verplaatsen geen optie
Met name de droogte tijdens de start van het groeiseizoen en een natte periode in juli zijn dit jaar de grote spelbrekers. Daardoor kan de geplande datum van 26 augustus niet gehaald worden. Verplaatsen is volgens de organisatie 'helaas geen optie'.

"We hebben de hele organisatie afgestemd op deze datum. Het is gewoon ontzettende pech. We hopen dat het volgend jaar beter is en dat we dan wel weer Lelystedelingen kunnen verwelkomen om zelf bij ons te komen oogsten", aldus Doeksen. De kleinschalige Oogstdag voor basisschoolkinderen op 8 september kan wel doorgaan. Het gaat die dag om een besloten evenement.

Maisdoolhof kan binnenkort wel open
Er is volgens Emma Doeksen één lichtpuntje te melden: "De mais van het maisdoolhof groeit ontzettend goed. Vanaf 7 september is het doolhof nabij de volkstuinen van de Gelderse Hout geopend."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel