Kinderboerderij Stadspark 's middags dicht door tekort aan vrijwilligers

LELYSTAD • Vr 25 augustus 2023 | 17:05 • Vrijdag 25 augustus 2023 | 17:05

Kinderen die 's middags de dieren van Kinderboerderij Stadspark in Lelystad willen voeren of aaien, staan steeds vaker voor een dicht hek. Want er zijn te weinig vrijwilligers om de kinderboerderij de hele dag open te houden.

Op dit moment kunnen de dieren alleen op woensdag en zondag nog de hele dag geknuffeld worden. De overige dagen is de kinderboerderij alleen 's ochtends open. Er wordt hard gezocht naar nieuwe vrijwilligers, maar die zijn tot nu toe niet gevonden.

De vrijwilligers van de kinderboerderij voeren de dieren en maken de hokken en stallen schoon, maar ook ontvangen ze de ouders en kinderen. En natuurlijk is er tijd om met de dieren te knuffelen. "Dat hoort er ook bij", zegt coördinator Manuela Hibma, die zelf al meer dan 10 jaar als vrijwilliger betrokken is. "Het is leuk om met dieren om te gaan, maar ook met de bezoekers. De verwondering van kinderen over wat de dieren doen en dat ze ze mogen aaien. Dat is mooi."

Voorzitter Pauline Kunst hoopt dat er snel nieuwe vrijwilligers worden gevonden: "De vaste coördinator Reiner en zijn vrouw Paula stoppen ermee. Zij waren er vijf of zes dagen in de week, dus door hun vertrek is een gat ontstaan."

De nieuwe coördinatoren zorgen ervoor dat de kinderboerderij nu in elk geval op woensdag en zondag de hele dag open is. Maar liefst zouden ze elke dag de hele dag open moeten zijn: "Dus het is ook prima als je maar een dagdeel kunt," aldus Kunst.

Je aanmelden als vrijwilliger kan hier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel