Dubbele werkzaamheden op spoor zorgen voor nog meer reistijd

ALMERE • Wo 30 augustus 2023 | 8:36 • Woensdag 30 augustus 2023 | 8:36

Donderdag én komend weekend krijgen treinreizigers in Almere opnieuw te maken met extra reistijd. Sinds 22 augustus zijn er al werkzaamheden aan het spoor tussen Almere Oostvaarders en Dronten. Donderdag en in het weekend komen daar nog eens werkzaamheden tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders bovenop.

De werkzaamheden overlappen dus. Bij beide werkzaamheden vallen alle treinen op de trajecten uit. Wel worden er NS-bussen ingezet. Dit zorgt voor extra reistijd op beide trajecten.

Wanneer en waar zijn de werkzaamheden?
Van 22 augustus 04:00 uur tot 4 september 02:00 uur zijn er werkzaamheden op het het traject tussen Almere Oostvaarders en Dronten. De tussenliggende stations kunnen volgens de NS bereikt worden door de inzet van stopbussen. Reizigers kunnen opstappen op het station van Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum en Dronten. Wel moeten zij rekenen op een vertraging die kan oplopen tot dertig minuten.

Verder zijn er op 31 augustus en van 2 september 04:00 uur tot 4 september 02:00 uur werkzaamheden gepland op het het traject tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders. De NS zet bussen in. Ook hier is er sprake van vertraging. Deze keer kan die oplopen tot vijftien minuten.

Dubbele extra reistijd
De vertraging van een reis vanaf Almere Centrum naar Dronten kan dus oplopen tot ruim drie kwartier. NS adviseert mensen die van Weesp naar Zwolle willen om te reizen via Amersfoort Centraal. Daarnaast adviseren ze de mensen die in deze periodes op deze trajecten reizen de reisplanner goed in de gaten te houden.

Dit verhaal is gemaakt in samenwerking met Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel