Meer zeggenschap over prijs en indeling nieuwe huizen in Warande

LELYSTAD • Di 5 september 2023 | 6:44 • Dinsdag 5 september 2023 | 6:44

Toekomstige bewoners van de wijk Warande in Lelystad krijgen meer zeggenschap over de prijs en de indeling van hun huis. In het gebied 'Groot Nooten' wil de gemeente dat projectontwikkelaars, in samenspraak met de bewoners, betaalbare woningen gaan bouwen.

Door vooraf prijsafspraken te maken zouden deze woningen aantrekkelijk moeten zijn voor bijvoorbeeld docenten, politieagenten en zorgpersoneel, zo redeneert de gemeente Lelystad. De buurt bestaat straks uit 274 woningen. Ruim 150 huizen worden gebouwd door projectontwikkelaars, 46 woningen worden particulier gebouwd en 70 huizen zijn bedoeld voor sociale huur.

De gevels van de huizen worden grotendeels voorzien van een houten afwerking. Die uitstraling van hout is gekozen omdat de straat tussen twee parken ligt: het Elzenpark en het toekomstige Esdoornpark. Begin 2022 mochten inwoners van Lelystad meedenken over de invulling van het nieuwe deel van Warande. Daaruit is naar voren gekomen dat zij graag wat vrolijke kleuren willen in plaats van wit. Bij de ontwerpen is daarom rekening gehouden door meer groen- en blauwtinten te gebruiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel