Een coffeeshop in Dronten, politiek laat zich informeren

DRONTEN • Vr 8 september 2023 | 6:11 • Vrijdag 8 september 2023 | 6:11

De politiek in Dronten worstelt met de vraag of er een coffeeshop gevestigd moet worden in het dorp. Voordat de verschillende partijen hun mening geven lieten raadsleden zich donderdagavond informeren door ervaringsdeskundigen.

Twee coffeeshophouders uit Harderwijk en Zwijndrecht vertelden over hun ervaringen. Ook de politiechef van de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Urk en een specialist in de verslavingszorg van de GGZ waren aanwezig.

GroenLinks: 'Coffeeshop in eigen gemeente is beter'
De mogelijke vestiging van een coffeeshop in Dronten is op de politieke agenda gezet door GroenLinks en de PvdA. Vooral GroenLinks is voorstander. "Gebruikers gaan op dit moment naar buurgemeenten, naar Harderwijk, naar Lelystad, of misschien verder weg, of ze moeten cannabis halen op straat bij dealers die niet alléén wiet maar ook harddrugs aanbieden", zegt gemeenteraadslid Hans Hofmeijer-Boon. "Dat zijn zaken, daar willen we als GroenLinks vanaf."

Op dit moment is er geen verkooppunt van wiet in Dronten omdat de gemeente de zogenoemd nulbeleid hanteert, waardoor coffeeshops verboden zijn. Het college van burgemeester en wethouders heeft vooralsnog geen mening over het onderwerp. Volgens Hans Hofmeijer-Boon hebben de collegepartijen daarover niets met elkaar afgesproken in het collegeakkoord.

Binnenkort buigt de gemeenteraad zich opnieuw over dit onderwerp. De GroenLinks-fractie is van plan een motie in te dienen waarin andere partijen worden gevraagd of ze voor of tegen een coffeeshop in Dronten zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel