Taakstraf voor belediging en bedreiging van agent, poging doodslag niet bewezen

LELYSTAD • Di 12 september 2023 | 22:53 • Dinsdag 12 september 2023 | 22:53

Een 32-jarige Lelystedeling is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en drie weken voorwaardelijke celstraf. De man zou in een dronken bui geprobeerd hebben een politieagent te doden door hem te wurgen met het hengsel van een tas. Dat vinden de rechters onvoldoende bewezen. Ze achten hem alleen schuldig aan bedreiging en belediging.

Agenten kregen in mei vorig jaar een melding over een rennende man in de buurt van de Larserdreef in Lelystad. Eenmaal aangekomen troffen ze hem liggend aan. De man was niet aanspreekbaar. Hij had een tasje bij zich dat door een van de agenten werd geopend. Daarin werd bijna vijfentwintighonderd euro in cash gevonden.

De man kwam vervolgens bij. Hij begon de agent te filmen en uit te schelden. Plotseling sloeg hij het hengsel van de tas om de nek van de diender en trok het stevig aan. Daardoor kreeg de agent bijna geen lucht meer. Toen zijn collega een stroomstootwapen liet zien liet de Lelystedeling los. Hij bleek na onderzoek dronken te zijn.

Onvoldoende bewijs
Volgens de officier van justitie probeerde de man de agent te doden, maar de rechters vinden dat daar onvoldoende bewijs voor is. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk hoe lang de verwurging duurde. Volgens de rechters was deze actie slechts een bedreiging. Omdat de Lelystedeling ‘kankerwout’ riep, is hij ook veroordeeld voor het beledigen van de agent.

De officier van justitie eiste twee weken geleden zes weken cel tegen de man.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel