Bezorgers krijgen nog half miljoen euro van BCC dat failliet dreigt te gaan

FLEVOLAND • Do 14 september 2023 | 21:48 • Donderdag 14 september 2023 | 21:48

De twee vervoersbedrijven die donderdagmiddag een distributiecentrum van BCC in Almere Buiten blokkeerden, zouden samen nog ruim 500.000 euro van de elektronicaketen krijgen. De transportbedrijven, Verhuisdeal24 en Verhuisbedrijf Klaver krijgen al maanden hun facturen niet betaald. Dat zegt eigenaar Sadi Iz van Verhuisdeal24.

Donderdag werd duidelijk dat BCC uitstel van betaling bij de rechter heeft gevraagd. De twee vervoerders en hun medewerkers zeggen verrast te zijn door het nieuws: "Wij weten hier helemaal niks van terwijl wij al jaren voor ze werken", vertelt Sadi Iz. Hij heeft tien medewerkers die dagelijks de goederen van BCC bezorgen bij de klanten van de winkelketen.

Donderdagmiddag reden ze met hun bestelbussen naar het distributiecentrum aan de Dukdalfweg om in gesprek te gaan met BCC maar niemand wilde hen spreken. Iz: "Dus ze werken eigenlijk helemaal niet mee. Dat is ook de reden waarom wij hebben gekozen om hier te staan." De vervoerders willen weten waar ze aan toe zijn.

Volgens BCC-directeur Caspar Klinkhamer ging het om enkele ingehuurde vervoerders die klussen hadden gedaan voor de keten en dus schuldeiser waren. "Zij wilden beslag leggen om hun crediteurenpositie op te heffen, maar zo werkt het niet. Dan meld je jezelf aan bij de bewindvoerder", zegt Klinkhamer tegen het ANP.

Bedreigingen
Klinkhamer laat aan de NOS weten dat "ongeveer driekwart" van de 56 filialen in het land niet open zijn gegaan, zoals in Almere en Lelystad. "Dit heeft te maken met het feit dat in bepaalde winkels onvriendelijke, soms bedreigende situaties zijn ontstaan die onacceptabel zijn", bevestigt hij verhalen van personeelsleden.

De bezorgde BCC-medewerkers hebben de directie laten weten dat ze zonder beveiliging niet open willen. "Wij hebben in overleg met de bewindvoerders besloten beveiliging in de winkels te organiseren", zegt Klinkhamer bij de NOS.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel