Almere krijgt legale wiet op zijn vroegst in lente volgend jaar

ALMERE • Vr 15 september 2023 | 16:12 • Vrijdag 15 september 2023 | 16:12

Het al lang verwachte wietexperiment komt op zijn vroegst in de lente van volgend jaar naar Almere. Dat is op te maken uit een Kamerbrief van demissionaire ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie) en Ernst Kuipers (Volksgezondheid).

Het wietexperiment begint op 15 december dit jaar in Tilburg en Breda. Verkopers van wiet en hasj kunnen dan legaal softdrugs van telers inkopen, in plaats van dat die inkoop zoals nu illegaal plaatsvindt.

In de 'aanloopfase' van het experiment mogen alleen Tilburg en Breda legale wiet verkopen, schrijven de ministers. Als er voldoende telers zijn gevonden, mogen de andere gemeenten die deelnemen aan de proef ook legaal wiet verkopen, waaronder de gemeente Almere.

De ministers melden dat die andere gemeenten op zijn vroegst aan het eind van het eerste kwartaal van 2024 mee kunnen doen, tenzij in de aanloopfase blijkt dat het experiment leidt tot een grote verstoring van de openbare orde, zo zegt een woordvoerder van minister Kuipers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel