Man lost schot op huis waar ex verblijft: OM eist celstraf

LELYSTAD • Vr 15 september 2023 | 16:57 • Vrijdag 15 september 2023 | 16:57

Tegen een 34-jarige man uit Den Bosch is vrijdag 315 dagen cel, waarvan 60 dagen voorwaardelijk, geëist. Hij zou in de nacht van 3 januari op de woning van zijn ex-schoonouders hebben geschoten in Lelystad. Daar verbleef zijn ex op dat moment.

Volgens de bewoners stuurde hij voor het schieten eerst hun zoontje naar de deur, die moest vragen of zijn moeder thuis was. "Waarom ben je weggegaan?" Dat werd volgens hen even later geroepen, waarna een kogel werd afgevuurd op de woning aan de Amstenrade. De daders gingen er snel vandoor in een auto.

Verhaal aangepast
De vrouw deed aanvankelijk, net als haar ouders, aangifte tegen haar ex uit Den Bosch. Hem zouden ze hebben zien staan tijdens de schietpartij, met nog een paar andere mannen en het zoontje. Maar later veranderde ze haar verhaal. Toen zei ze dat het niet haar ex was die schoot, maar een man waar ze een relatie mee had en die jaloers was. Een naam wilde ze niet noemen, die persoon is dus ook nooit achterhaald.

De verdachte vertelde in de rechtbank dat hij het inderdaad niet is geweest. Vorig jaar vierden ze de feestdagen met elkaar, daarna zagen ze elkaar voor het laatst op de avond voor de schietpartij rond een uur of 22.00. "Ik bleef met mijn zoontje bij mijn vriendin in Vlijmen, zij ging naar haar ouders in Lelystad."

Roma-familie
Zijn ex en hij komen beiden uit een Roma-familie: ze trouwden toen hij 15 jaar en zij 12 was. Maar sinds een jaar of tien zijn ze gescheiden en woonden ze -volgens hem- nog altijd in goede harmonie onder één dak bij zijn vader. De man denkt dat zijn ex-schoonouders dat maar moeilijk kunnen verkroppen. "Mijn ex-schoonvader belt regelmatig mijn vriendin en bedreigt haar, omdat hij wil dat ik weer met zijn dochter verder ga." De officier denkt dat de verdachte wel degene is geweest die heeft geschoten. Zijn telefoon is namelijk die nacht te zien in Lelystad, terwijl hij zegt daar niet te zijn geweest. "Die telefoon was van mijn ex, niet van mij. Ik gebruikte hem wel eens, maar toen niet", antwoordde hij daarop.

Stok achter de deur
De aanklager vindt dat de Brabander zijn straf in voorarrest al heeft uitgezeten met 255 dagen. Maar omdat er altijd contact nodig blijft tussen hem en zijn ex vanwege de kinderen, wil ze hem wel een stok achter de deur meegeven met de voorwaardelijke celstraf van 60 dagen cel. Voor de ex-schoonouders vroeg ze een contact- en locatieverbod. Over twee weken is de uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel