Dronter amateurkunst in de schijnwerpers: "Een muzikale speeltuin ingericht"

DRONTEN • Za 16 september 2023 | 17:40 • Zaterdag 16 september 2023 | 17:40

In Dronten is zaterdag het eerste Festival Amateurkunst gehouden. In De Meerpaal lieten amateurkunstenaars zien wat er te doen is op het gebied van kunst in het dorp. Een paar honderd bezoekers kwam af op de middag. 

Het festival werd geopend met een optreden van het koor 'n Lach en 'n Traan. Daarna kreeg wethouder Siert Jan Lap de eerste Gids Amateurkunst overhandigd waarin de namen en contactgegevens van alle amateurkunstinstellingen in Dronten staan. "Na de coronaperiode kregen we de vraag van amateurverenigingen voor ondersteuning", zegt Lap. "Met dit festival kunnen we ze helpen om nieuwe leden te werven zodat hun bestaansrecht gegarandeerd is."

Op het festival stonden veel standjes van kunstgezelschappen. Je kon luisteren naar muziek, kijken naar een linedance-uitvoering, een workshop bijwonen of zelf een muziekinstrument uitproberen. "We hebben hier een muzikale speeltuin ingericht", zegt Marit de Ruiter van Harmonie Eendracht. "Iedereen die hier langskomt, mag een muziekinstrument uitproberen." Daar was veel belangstelling voor. "Sommigen vinden het spannend, voor anderen is een muziekinstrument te duur. Mensen vinden het leuk dat ze overal aan mogen zitten."

"Probeer maar", zegt een bezoeker die met haar kind een paar blaasinstrumenten probeert. Er komt inderdaad geluid uit. Een andere vrouw geniet ook van de presentaties. "Ik hou er wel van maar doe er zelf niets mee."  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel