Vogelfestival in Oostvaardersplassen: speciaal voor de vogelliefhebbers

LELYSTAD • Zo 17 september 2023 | 17:55 • Zondag 17 september 2023 | 17:55

Vol verwachting kwamen veel vogelliefhebbers naar de Oostvaardersplassen in Lelystad om tijdens het Vogelfestival de zeearend te spotten. Voor sommigen liep dat uit op een teleurstelling. Tijdens de vogelsafari liet het beest zich namelijk niet zien. Het festival trok deze zondag een grote hoeveelheid belangstellenden.

In het Buitencentrum Oostvaardersplassen in Lelystad werden speciaal voor deze dag verschillende lezingen gegeven en excursies gehouden. Zo gaf onder andere tv-presentatrice Camila Dreef een lezing over het onderzoek dat ze doet naar vogels in het Nationaal Park Nieuw Land. Ook podcastmaker Arjan Dwarshuis kwam tekst en uitleg geven over het gebied. Daarnaast kon je mee met de moerasloop of op vogelsafari door het gebied.

Vogelaars gingen op 'safari'

Vogelspotters met verrekijker en fototoestel

Een groepje reigers

Van vogelaar tot 'twitcher' in Oostvaardersplassen
En veel vogelaars deden dat dan ook, met verrekijker en camera dwars door het natuurgebied. Boswachter Rosan op den Kelder: "Er zijn heel veel verschillende vogelaars. Je ziet mensen die toevallig een verrekijker meenemen, maar je hebt ook mensen, 'de twitchers' (soortenjagers, red.), die stappen gelijk in de auto als ze horen dat er iets bijzonders is te zien."

De boswachter was dan ook verbaasd over de drukte op het festival. "Vogelaar zijn is vaak een opstapje waar veel natuurliefhebbers mee beginnen." De Oostvaardersplassen zijn dan ook de juiste plek om vogels te bekijken, zegt zij. "Ik kan nu ook geen favoriete vogel kiezen, er zijn hier zoveel bijzondere soorten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel