Omwonenden: Onbegrijpelijk dat ons niets gevraagd is over aanpak Schokkerringweg

NAGELE • Ma 18 september 2023 | 8:06 • Maandag 18 september 2023 | 8:06

Bewoners aan De Klamp en de Wendakker in Nagele zijn boos dat de provincie Flevoland hen niet heeft gevraagd naar hun mening over de plannen voor de Schokkerringweg. Twintig bewoners hebben een brief gestuurd om alsnog te worden gehoord.

De provincie gaat de 80-kilometerweg die langs het dorp loopt aanpakken en vroeg inwoners met een adres aan de Schokkerringweg om input. Bewoners van De Klamp en Wendakker kregen geen brief en vinden dat onbegrijpelijk. Ze wonen in een wijk die naast de weg ligt en hun achtertuinen worden alleen door een fietspad en een rij bomen gescheiden van de weg.

Toenemende geluidsoverlast
"Het verkeer gaat van vijf uur 's ochtends tot twee uur 's nachts door. Er moet gewoon iets gebeuren", vindt Misha Moerkerken. Volgens hem wordt de Schokkerringweg steeds drukker en neemt ook de geluidsoverlast toe.

De omwonenden willen dat de snelheid op de weg ter hoogte van hun wijk omlaag gaat naar 50 kilometer per uur. Dat zit nu niet in het plan van de provincie, maar is volgens hen de enige manier om de geluidhinder te verlagen en en de weg veiliger te maken.

De drukte op de weg neemt toe

Sluipverkeer ontmoedigen
Volgens Moerkerken gaat er veel verkeer over de Schokkerringweg dat er niet hoort, waaronder vrachtverkeer. "Die kiezen ervoor om binnendoor te rijden terwijl ze ook net zo goed over de snelweg A6 kunnen rijden en dan de N50 op," zegt Moerkerken. Dat scheelt qua tijd bijna niets volgens hem. Een snelheidsverlaging moet die eventuele kleine tijdswinst wegnemen, waardoor de keuze om binnendoor te rijden minder aantrekkelijk wordt.

Zowel landbouw- als snel verkeer op de Schokkerringweg

Snelheidsverschil gevaarlijk
Een snelheidsverlaging kan de weg ook veiliger maken, zo is de verwachting. De omwonenden vinden de combinatie van snel rijdende auto's en langzaam rijdende trekkers op de Schokkerringweg gevaarlijk. "Je ziet hier gekke inhaalmanoeuvres. Het is al een paar keer fout gegaan." De bewoners van De Klamp en de Wendakkers hopen dat de provincie alsnog iets met hun argumenten gaat doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel