Genoeg ouderverklaringen voor eerste basisschool in Emmelhage

EMMELOORD • Ma 18 september 2023 | 12:40 • Maandag 18 september 2023 | 12:40

Scholenstichting Aves heeft genoeg ouderverklaringen binnengekregen om een nieuwe basisschool op te richten in de wijk Emmelhage in Emmeloord. Dat zegt projectleider Carolien van Veldhuijsen-Breimer. In totaal zijn er 101 verklaringen binnengekomen, terwijl de school er 97 nodig had. Daarmee is er weer een stap naar een eerste basisschool in de nieuwbouwwijk gezet.

Emmelhage is nog volop in ontwikkeling en wordt steeds groter. Eerder kreeg de wijk al een supermarkt. In juli begon Aves met het inzamelen van de ouderverklaringen. Deze zijn nodig om een school te mogen stichten. "Vanaf 1 juli zijn we open om online een verklaring af te geven. Dit doen ouders die een kind hebben van 2 tot 4 jaar."

Toch zijn de ouderverklaringen alleen niet genoeg om de school te mogen beginnen. Van Veldhuijsen-Breimer zegt dat er nu een zogenoemd inspectiekader ingeleverd moet worden, waarin de initiatiefnemers onder meer uitleggen hoe ze de kwaliteit van het onderwijs gaan waarborgen. Zo moet de beoogde school opschrijven welke schooltijden ze gaan handhaven en hoe er genoeg uren worden besteed aan alle vakken. Als dat in orde is, wordt er een advies van de onderwijsinspectie uitgebracht bij het ministerie van Onderwijs. Bij een positief advies mag de school worden opgericht.

De projectleider verwacht de uitslag van het advies volgend jaar juli te krijgen. Van Veldhuijsen-Breimer hoopt dat de school in augustus 2025 open kan. Achter de schermen kijkt het schoolbestuur of er in een kleinschaligere vorm volgend jaar al lesgegeven kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel