'Illegale puppy-handel in Almere', dierenorganisaties willen snel actie

ALMERE • Ma 18 september 2023 | 16:32 • Maandag 18 september 2023 | 16:32

De gemeente Almere moet snel optreden tegen een illegale puppy-handelaar in de stad. Dat zeggen dierenbeschermingsorganisatie House of Animals en de politieke partij Partij voor de Dieren in Almere. Volgens hen gaat het om verkoper 'Het Pommetje', die actief is op Marktplaats.

Karen Soeters van House of Animals zegt de verkoper al een tijdje in de gaten te houden. De man vraagt op Marktplaats tussen de duizend en drieduizend euro voor een puppy. De jonge honden zouden ongevaccineerd uit Oost-Europa naar Nederland worden gebracht, claimt House of Animals.

Soeters heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook heeft zij melding van de illegale verkoop gedaan bij de gemeente Almere, maar volgens Soeters doet de gemeente niks. "Op de locatie waar deze handelaar zit, daar mag je geen honden fokken en ook niet verhandelen volgens het bestemmingsplan, maar de gemeente heeft ons per brief laten weten dat het nog een hele tijd kan duren voordat ze het überhaupt in behandeling nemen omdat ze bezig zijn met andere zaken zoals bouwen zonder vergunning."

"Dierenleed"
De Partij voor de Dieren zegt erg geschrokken te zijn dat een illegale puppy-handelaar actief is in een diervriendelijke stad als Almere. Marjolijn Veenstra: "Illegale puppyhandel staat gelijk aan heel veel dierenleed. Deze puppy's komen uit het buitenland, Bulgarije, Roemenië, Rusland. Die puppy's worden daar te vroeg weggehaald bij de moeder, gaan op een stressvolle reis naar Nederland, hebben wellicht niet alle vaccinaties. Dus er zit heel veel dierenleed aan vast."

Veenstra hoopt dat de gemeente Almere snel actie onderneemt. Gebeurt dat niet, dan wordt het onderwerp op de politieke agenda gezet. Omroep Flevoland heeft contact gezocht met de puppy-handelaar, maar die heeft nog niet gereageerd. De ontdekkingen van House of Animals zijn maandagavond te zien in het televisieprogramma Radar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel