De kleine brandweerposten in Noordoostpolder worden eindelijk vernieuwd

NOORDOOSTPOLDER • Di 19 september 2023 | 6:20 • Dinsdag 19 september 2023 | 6:20

Brandweerposten in Noordoostpolder worden vernieuwd. Er komen vijf nieuwe garages op andere locaties dan waar de oude gebouwtjes nu staan. Alle politieke partijen hebben maandagavond hun steun uitgesproken voor dit plan dat in 2027 gerealiseerd moet zijn. 

De kleinere brandweerposten in Noordoostpolder zien er niet goed uit. De gebouwtjes in Nagele, Rutten, Ens, Creil en Marknesse zijn te klein, verouderd en voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Sinds 2018 wordt er gesproken over renovatie en nieuwbouw.

De post in Nagele

Die in Ens

En de post in Marknesse

Dat zegt Joep Rozendal van Brandweerzorg Flevoland: "De brandweerkazernes zijn ongeveer zestig jaar oud en toen neergezet voor veel kleinere brandweervoertuigen." Hij is daarom blij dat er nu steun is voor het vernieuwen van de oude kazernes. "Ik denk dat het heel verstandig is dat we gaan investeren in de kwaliteit van de brandweerzorg in Noordoostpolder."

De commissievergadering werd bijgewoond door zo'n vijftien brandweermensen. Burgemeester Roger de Groot zei op de vergadering dat hij een investering van ruim vijf miljoen euro voor de bouw van de nieuwe brandweerkazernes belangrijk vindt. "Het oorspronkelijke budget was veel kleiner, maar de eisen waren toen ook heel anders. We kijken nu naar de toekomst. We willen groeien, er is meer bedrijvigheid, en ook de veiligheid van onze inwoners is belangrijk. Daar moet je niet op bezuinigen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel