Discussie over toekomst Poldertoren verschoven naar dinsdagavond

EMMELOORD • Di 19 september 2023 | 7:05 • Dinsdag 19 september 2023 | 7:05

Een discussie in de gemeenteraad van Noordoostpolder over de toekomst van de Poldertoren in Emmeloord is verzet. De behandeling stond maandagavond op de agenda van de commissie Woonomgeving, maar is nu een dag doorgeschoven naar dinsdagavond.

Omdat er tijdens de vergadering van maandagavond diverse onderwerpen op de agenda stonden waarvoor zich meerdere insprekers hadden aangemeld, vonden de raadsleden het omwille van de tijd verstandiger om de discussie te verzetten.

De raadsleden moeten een besluit nemen over de renovatie van de Poldertoren. Afgelopen voorjaar bleek dat de opknapbeurt van de toren ruim één miljoen duurder zou worden dan was voorzien.

Verantwoordelijk wethouder Toon van Steen van de Politieke Unie werkte daarop een aantal mogelijke scenario's uit. De raad moet kiezen uit zes varianten die variëren van het uitvoeren van alleen het broodnodige onderhoud aan de toren tot aan een uitgebreide renovatie waarbij de toren geschikt wordt gemaakt voor incidenteel gebruik en waarbij ruimten in de toren geschikt worden gemaakt voor verhuur. De voorkeur van burgemeester en wethouders gaat uit naar die laatste en duurste variant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel