Weer ingebroken bij brandweerkazerne, 'uiterst belangrijk' gereedschap gestolen

BIDDINGHUIZEN • Di 19 september 2023 | 11:21 • Dinsdag 19 september 2023 | 11:21

Gereedschap waarmee de brandweer bijvoorbeeld mensen uit auto's bevrijdt na een ongeval is afgelopen nacht opnieuw gestolen uit de brandweerkazerne in Biddinghuizen. Dat meldt de politie op Facebook. Het zogenoemde hydraulisch gereedschap is volgens de politie 'uiterst belangrijk'.

De brandweer betreurt de diefstal van het gereedschap uit de kazerne in Biddinghuizen. "Dit gereedschap gebruiken we namelijk om mensen die na een ongeval mogelijk bekneld zitten uit hun voertuig te bevrijden. Met dit gereedschap redden we levens." De dienstverlening door de brandweer komt naar aanleiding van de diefstal niet in gevaar. "Materialen zijn waar nodig vervangen."

Het is nu de tweede keer dat er is ingebroken in de kazerne in Biddinghuizen. De vorige keer was precies een week geleden.

De politie heeft nog geen verdachten in beeld en is op zoek naar getuigen. De brandweer roept op om alert te zijn en verdachte situaties te melden bij de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel