Studenten denken na over duurzaamheid toekomstige woonwijk Pampus

ALMERE • Di 19 september 2023 | 15:54 • Dinsdag 19 september 2023 | 15:54

Hoe kun je een toekomstbestendige woonwijk bouwen waarin duurzaamheid in alle opzichten centraal staat? Zo'n 200 studenten van Hogeschool Windesheim in Almere denken de komende drie dagen na over deze uitdaging om vervolgens hun ideeën te presenteren.

Zij krijgen de opdracht om met voorstellen te komen voor het stadsdeel Almere Pampus, dat nog gebouwd moet worden. De studenten zitten op verschillende opleidingen waaronder de studie rechten. Hun inbreng is volgens de organisatie belangrijk want de regelgeving maakt ook onderdeel uit van toekomstige uitdagingen.

Op het terrein van theatergezelschap Vis a Vis in Almere Poort maakten ze dinsdagochtend eerst kennis met elkaar. Vervolgens werden dertig teams samengesteld. Na een brainstormsessie gingen ze op pad naar dertien bedrijven die meedoen aan het project.

De bedoeling is dat de studenten de ondernemingen helpen met nieuwe ideeën. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld waterleidingen produceert, dan wordt van de studenten verwacht dat ze met ideeën komen die een bijdrage leveren aan het zuinig omgaan met water.

Het is de derde keer dat Hogeschool Windesheim zulke bijeenkomsten over duurzaamheid organiseert. Donderdag worden de ideeën gepresenteerd. Voor het beste idee is een bedrag van 500 euro beschikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel