Oud-commissaris van de Koningin Michel Jager overleden

FLEVOLAND • Di 19 september 2023 | 17:30 • Dinsdag 19 september 2023 | 17:30

Oud-commissaris van de Koningin Michel Jager is vorige week vrijdag overleden. Dat meldt de provincie dinsdag. Hij was twaalf jaar lang het gezicht van Flevoland. Hij volgde toentertijd Han Lammers op. 

Het dagelijks provinciebestuur laat weten 'met verdriet kennisgenomen te hebben' van het overlijden van de oud-commissaris. "Michel herinneren wij ons als een bevlogen en weloverwogen voorzitter. Een jurist met uitgebreide kennis van wet- en regelgeving en met passie voor de ruimtelijke ontwikkeling."

Volgens de provincie was die achtergrond ook nuttig in de nog maar tien jaar oude provincie. "Hij hielp het provinciebestuur en de medewerkers verder te ontwikkelen in professionaliteit en slagkracht."

D66'er Jager begon in 1996 en ging in 2008 met pensioen. Hij was de tweede commissaris van Flevoland.

In 2005 met de Koningin

ANP

En bij een bezoek op Urk

ANP
'Boegbeeld'
De provincie noemt hem een boegbeeld. "Hij gaf verder vorm aan het profiel van Flevoland in een periode waarin ons gebied nog aan het begin van haar ontwikkeling stond." Voor zijn werk als commissaris van de Koningin kreeg Jager bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding. Hij werd opgevolgd door Leen Verbeek. 

Michel Jager is 79 jaar geworden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel