Gemeente wil in Bant 68 nieuwe huizen en meer plek voor industrie

BANT • Wo 20 september 2023 | 17:25 • Woensdag 20 september 2023 | 17:25

Bant moet worden uitgebreid met 68 woningen en zo'n anderhalf hectare industrieterrein. Dat wil de gemeente Noordoostpolder. Die heeft een ontwerpbestemmingsplan gemaakt.

De uitbreiding is een wens van de inwoners. De huizen moeten komen tussen de bestaande bebouwing en de A6. Dat is nu nog agrarische grond. Het idee is om een mix te maken van verschillende woningen. Zo wordt gedacht aan starterswoningen en een appartementencomplex.

Het gaat om fase drie van de nieuwbouwwijk van Bant. Deze huizen komen dicht op de snelweg te staan, waardoor ze extra geïsoleerd moeten worden. De uitbreiding van het industrieterrein komt onder de woonwijk te liggen, ten noorden van het bestaande bedrijventerrein.

Besluit valt later dit jaar
Voor beide ontwikkelingen moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het ontwerp ligt zes weken ter inzage. De gemeenteraad beslist later dit jaar over de plannen.

Twee jaar geleden werd duidelijk dat de gemeente 'een voorkeursrecht' op de grond had gekregen. Het stuk land moet nog wel worden aangekocht maar de onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium, zeggen burgemeester en wethouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel