Pakketbezorger gooit hondenvoer over schutting, konijn Okkie verbrijzeld

ALMERE • Wo 20 september 2023 | 15:56 • Woensdag 20 september 2023 | 15:56

Een pakketbezorger van PostNL blijkt vorige week een doos hondenvoer van 15 kilo bovenop konijn Okkie in de Almeerse Filmwijk te hebben gegooid. Het dier zat op dat moment in een ren. De beveiligingscamera van de bewoners filmde de bezorger die een half uur later weer terugkwam om de doos ergens anders neer te leggen.

Eigenaar Roeland Vreeswijk vertelde het verhaal deze week aan Hart van Nederland. De bezorger zal het echt niet expres hebben gedaan, zegt Vreeswijk dinsdag tegen Omroep Flevoland. "Maar het was wel een roekeloze actie. Het had ook een kind kunnen zijn."

Toen de bewoners thuiskwamen zagen ze direct dat er iets mis was met het konijn. "Hij sleepte zichzelf naar binnen en liet alles lopen." Ze gingen daarom gelijk met het beestje naar de dierenarts. "Die maakte foto's en stelde vast dat het bekken van het konijn was gebroken en dat dit moest zijn gebeurd door een groot stomp voorwerp."

Gillend konijn
De eigenaren nemen Okkie nog mee naar een specialistische konijnenarts maar die geeft aan dat het 'einde oefening' is. Daarom laten ze Okkie inslapen. Thuis aangekomen horen ze van de buurjongen dat hij die middag een doffe klap hoorde en daarna het konijn hoorde gillen. Ook zag hij de pakketbezorger met de doos in de hand in de ren staan. Nadat ze de camerabeelden hebben teruggekeken beseffen ze wat er is gebeurd.

Verdrietig
"Mijn vrouw is echt verdrietig," vertelt Vreeswijk. "We weten niet hoe lang Okkie onder het pakket heeft gelegen. Als de bezorger een klein stukje was doorgelopen en het pakket op het bankje had neergezet dan hadden we dit niet gehad." Ook vindt hij het raar dat een bezorger zomaar een pakket over een schutting van 190 centimeter gooit. "Er hadden ook borden in kunnen zitten."

Kosten vergoed door PostNL
Nadat hij een melding deed bij PostNL kwam er een manager van de bezorger langs. "We hebben een fijn gesprek gehad, hij heeft zijn excuses aangeboden. Ook alle kosten voor de dierenarts worden vergoed. Maar het brengt Okkie niet terug." Vreeswijk is blij dat PostNL goed heeft doorgepakt, maar baalt er wel van dat hij er zo achter moest komen. "Er ligt natuurlijk veel druk op die gasten. Maar doe dan ten minste een briefje in de bus dat er iets mis is gegaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel