Verdacht pakket bij stadhuis blijkt geen explosief, ontruiming voorbij

ALMERE • Do 21 september 2023 | 11:54 • Donderdag 21 september 2023 | 11:54

Het stadhuis in Almere is donderdag tijdelijk ontruimd vanwege een verdacht pakketje. Ook het Stadhuisplein werd afgezet. Rond 13.00 uur mochten de medewerkers weer naar binnen. 

De politie meldt dat er inderdaad een pakketje is aangetroffen, maar dat er geen sprake is van een explosief. Wat er precies in het pakket zat, is niet duidelijk. Het pakket wordt meegenomen voor verder onderzoek.

Het stadhuis werd voor het middaguur hermetisch afgesloten en overal werden linten opgehangen. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse. Zo waren ook de brandweer en een ambulance uit voorzorg aanwezig. Verder kwam er een explosievenverkenner. Die bepaalt doorgaans of de Explosieven Opruimingsdienst Defensie moet langskomen.

Mensen uit het stadhuis werden opgevangen in het naastgelegen pand De Voetnoot. Dagelijks werken er meer dan 1000 mensen in het stadhuis. Hoeveel mensen er daadwerkelijk in het pand aanwezig waren ten tijde van de melding, is niet bekend.

Burgemeester Hein van der Loo laat weten dat de beveiligers van het stadhuis zorgvuldig hebben gehandeld. "Ik wil iedereen bedanken voor het begrip en de samenwerking. Mijn complimenten daarbij vooral aan iedereen in de rol van bedrijfshulpverleners en de hulpdiensten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel