Les krijgen van je leraar van vroeger tijdens reünie Helen Parkhurst

ALMERE • Ma 25 september 2023 | 13:04 • Maandag 25 september 2023 | 13:04

Middelbare school Helen Parkhurst in Almere Stad viert deze week het 25-jarig jubileum. Dat gebeurt met allerlei activiteiten, zoals een dagelijkse bingo en sport. Zaterdag staat een afsluitende reünie op het programma. Zo'n 1100 oud-leerlingen en medewerkers hebben zich daarvoor aangemeld. De voormalige studenten kunnen die dag nostalgisch een gastles van hun vroegere docenten volgen.

De school biedt daltononderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau. De eerste lessen werden eind augustus 1998 gegeven. Volgens afdelingsleider Ingrid Voogt was er toen ruimte voor een nieuwe school in Almere Stad. Maar een school zoals het Helen Parkhurst was er nog niet, zegt zij.

"Een daltonschool is een school waar leerlingen meer keuzes kunnen maken", aldus Voogt. "We willen dat ze zelfstandige burgers worden en goed nadenken wat ze willen bereiken en hoe ze dat willen doen." Zo moeten de scholieren plannen maken en houden ze de voortgang in de gaten met de docenten.

Kaarten om gesprek op gang te houden
Om het jubileum van de school te vieren is er deze week een dagelijkse bingo voor leerlingen, aan het einde van elke schooldag. Ook hebben de scholieren een 'goodiebag' met een pakje kaarten gekregen. Het doel daarvan is om met elkaar in gesprek te gaan. Volgens de school lukt dat. Zo geldt er sinds deze maand ook een verbod op het gebruik van de mobiele telefoon.

Zaterdag wordt tijdens de reünie een speciale jubileumvlag onthuld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel