Toekomstige bewoners 't Homerushuis in Poort leggen eerste steen

ALMERE • Wo 27 september 2023 | 16:48 • Woensdag 27 september 2023 | 16:48

De toekomstige bewoners van 't Homerushuis in Almere Poort hebben de eerste steen gelegd van hun nieuwe woonvoorziening. In het pand aan de Agamemnonsingel komen straks 36 hulpbehoevende jongeren te wonen.

't Homerushuis wordt een woonlocatie waar jongeren met een verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen en mee kunnen doen aan de samenleving. Het pand heeft zowel individuele appartementen met eigen woonkamer, badkamer en keuken als gemeenschappelijke ruimtes, waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ondernemen. Ook wordt een gezamenlijke ruimte gecreëerd waar mensen uit de buurt welkom zijn.

Wachtlijsten
Karin Bakker van stichting Philadelphia Zorg zegt dat er lange wachtlijsten zijn voor vergelijkbare woningen. "We kunnen zo weer een groep van 36 personen starten. Er is heel veel vraag naar deze manier van wonen met eigen appartement, eigen voordeur, maar wel begeleiding op maat."

Joey Bocciardo is één van de gelukkige toekomstige bewoners en zegt uit te kijken naar het moment dat hij de woning mag betrekken. De dertiger hoorde enkele weken geleden dat hij een woning krijgt in 't Homerushuis. "We hadden ons eigenlijk voorbereid op de mogelijkheid dat hij nooit de deur uit gaat. Dus het is echt leuk voor ons en voor hem", zegt zijn vader Stefano.

Ook Yorick Mollenhorst mocht een steen leggen. "Dit was appeltje eitje, alleen het bouwen moet je aan de bouwers overlaten." Hij geeft aan dat er lang is gezocht naar een woning en weet ook al welke kleur zijn toekomstige muren krijgen. "Tijgerwit! Dat is mijn favoriete beest. Tijgers."

De bouw van 't Homerushuis is naar verwachting in het najaar van 2024 afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel