Kinderopvang in Zeewolde gaat dicht: 'Te weinig vast personeel'

ZEEWOLDE • Do 28 september 2023 | 13:19 • Donderdag 28 september 2023 | 13:19

De bso van Prokino Kinderopvang in Zeewolde sluit per direct de deuren. Dat gebeurt vanwege een gebrek aan vast personeel. Midden oktober gaat ook het kinderdagverblijf dicht. Volgens een woordvoerder van de keten kan de kwaliteit niet langer worden gewaarborgd.

De beslissing om de locatie in Zeewolde te sluiten is genomen samen met de gemeente, GGD en de school in hetzelfde gebouw. Volgens Prokino is het 'ondanks intensieve inspanningen' niet gelukt om nieuw, vast personeel te vinden. En dat is volgens de organisatie door de krappe arbeidsmarkt op termijn ook erg lastig.

Al eerder tijdelijke sluiting
De buitenschoolse opvang van Prokino moest eind augustus op last van de GGD al een week de deuren sluiten omdat er onvoldoende vast personeel was. Daardoor kon geen verantwoorde kinderopvang worden geboden. Daarop liet Prokino weten harder op zoek te gaan naar vast personeel. Vervolgens werd de sluiting met twee weken verlengd.

Ouders zijn inmiddels geïnformeerd over de sluiting. Voor hen zoekt Prokino samen met de gemeente naar een alternatief in de buurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel